Welkom bij de Woosjtrampelaere

Programma Woosjtrampelen 2018

De Woosjtrampelaere organiseren ieder jaar weer een schitterende wandeling vanuit Oirsbeek door de prachtige Limburgse natuur naar het klooster Wittem. Daar zal de woosj aan de paters worden aangeboden voor hun beden om goed weer voor alle activiteiten die door de Schepenbank Oirsbeek georganiseerd worden, doch in het bijzonder voor de kermis-activiteit.

De vele trampelaeren die de voorafgaande jaren de tocht hebben bewandeld, waren met veel enthousiasme te spreken over de schitterende route, de organisatie rondom, het verloop van de wandeling maar ook over de eensgezindheid onder de tientallen wandelaars.

Ons programma ziet er als volgt uit:
  • We beginnen om 9:00u traditiegetrouw de dag met ‘’sjpek en ei”
  • Dan na de Pelgrimszegen om 10:00u beginnen we de wandeling naar Wittem, de route-trampelaere zorgen ieder jaar voor een mooie gevarieerde wandelroute en op onze pauzeplaats wordt u ontvangen met een ‘’breudje woosj’’ en soep.
  • Als wij aankomen in Wittem zoeken wij eerst verkoeling op het terras dat links van het klooster gelegen is. Natuurlijk kunnen deelnemers ook de tijd benutten om een kaarsje aan te steken voor een eigen intentie.
  • Daarna wordt om 17:00 uur uiteindelijk gezamenlijk de woosj officieel overhandigd aan de paters en worden wij met een bus terug gebracht naar de Schepenbank waar alle wandelaars hun medaille en/of plaatje in ontvangst zullen nemen.
De wandeltocht bedraagt meestal ongeveer 23 km.
 
Voor de liefhebbers wordt de dag afgesloten met een barbecue en het blarenbar.


 
Wij hopen u te mogen begroeten.


Inschrijven voor het Woosjtrampelaere?
Klik hier.