Gastvrij Schepenbank

Al meer dan 35 jaar staat de Schepenbank voor het Jeugd en Jongerenwerk in Oirsbeek. Uit het Jeugd en Jongerenwerk zijn vriendschappen ontstaan, maar ook relaties, ouders die vroeger lid van een vereniging waren brengen nu hun kinderen naar de Schepenbank. Uit het Jeugd en Jongerenwerk zijn groepen jongeren ontstaan die zich hebben samen gepakt en nog steeds samen met Pasen op kamp gaan, en wat dacht u van de ZIBBITH Veteranen, de oud ZIBBITHERS die de fakkel hebben overgedragen maar nog steeds samen iets ondernemen, met hun kinderen op papakamp gaan en zoals vanouds een avond organiseren waar een honderdtal gasten op af komen uit de ZIBBITH tijden.

Vrijwilligers die ooit bij een vereniging hebben gezeten zoals Don Bosco, Jeanne 'd Arc of kindervakantiewerk zijn de mensen die nu het hele jaar door een legio van activiteiten organiseren. Voor deze vrijwilligers gingen heel wat vrijwilligers vooraf. Verenigingen houden stand en daar waar een lont van een vereniging uitbrandde kwam weer een nieuwe vereniging in de plaats met verfrissende ideeën. Tientallen bands, evenementen, activiteiten hebben in de Schepenbank plaatsgevonden. Kindervakantiewerk dat dit jaar voor de 38e keer plaatsvond, Sint Maarten, Koningsdag en de Alternatieve Kermis zijn een begrip in Oirsbeek maar ook het Woosjtrampele, de wandeltocht naar Wittem voor goed weer op de kermis zijn geen onbekende benamingen binnen het Oirsbeekse.

De Schepenbank ontvangt jaarlijks eind april de Motorclub Oirsbeek die hun traditionele motorzegening organiseren. Chantez houdt jaarlijks hun concert op de mooie binnenplaats van de Schepenbank. De belangrijkste gast is de goedheiligman die na de intocht ook de Schepenbank bezoekt. Welfare, de Sociaal Culturele Vereniging en KBO zijn onze trouwe gasten die wekelijks hun activiteiten in de Schepenbank hebben en wekelijks op donderdag de SOOS waar men terecht kan voor een kopje koffie en een broodje of een mooie wandeling.
                                                                                                                                                      
Het Jeugd en Jongerenwerk gaat zijn activiteiten alleen nog maar uitbreiden. Wij willen samen met scholen, buurtverenigingen andere verenigingen bekijken hoe we het jeugd en jongerenwerk verder vorm kunnen geven. Wilt u bijvoorbeeld met buurtvereniging een thema gerichte activiteit organiseren, dan zou dat kunnen in de Schepenbank. Benader hiervoor van onze staf programmering medewerkers. Deze denken graag met u mee over ideeën voor u activiteiten. Verder zullen door het jaar ook andere activiteiten gaan plaatsvinden zoals theater, dans, kookactiviteiten.
                                                                                                                                                                                        
Kinder Vakantie Werk kent al jaren het systeem: groentje, leider, hoofdleider. De groentjes zijn de hulpleiders die te oud zijn om nog mee te mogen doen met kindervakantiewerk en te jong om al zelfstandig een groep kinderen te begeleiden. En dan hebben we het volwassen publiek dat überhaupt nog te oud is om nog deel te nemen aan een activiteit. Hiervoor hebben we verenigingen als Har Rock Café en de SOOS die activiteiten mogelijk maken voor de oudere gasten. Har rock organiseert door het hele jaar door live bands met verschillende soorten genre muziek. Afgelopen drie jaar waren hieruit de hoogte punten;"Tribute Tour of Duty" avonden. Deze avonden staan bekend doordat verschillende bands uit Oirsbeek en de regio elk twee nummers spelen uit de Tour of Duty series.
Kortom, de deur staat voor iedere doelgroep en voor iedereen wagenwijd open. De Schepenbank is ondertussen een gebouw geworden dat dagelijks open is en waar tal van evenementen en bewegingen plaatsvindt. Een gebouw dat draait op vrijwilligers met een hart voor het dorp en zijn mensen.

Nog nooit van gehoord? Neem gerust een kijkje en wees welkom!