Welkom bij de Alternatieve Kermis


In 2004 vertrokken kermisexploitanten vroegtijdig uit Oirsbeek, nadat er vernielingen aan attracties waren aangericht. Een popcornkraam en een draaimolen liepen stevige schade op. 
5 jaar was er geen kermis in Oirsbeek todat Stichting Jeugd en Jongerenwerk in 2009  de voorjaarskermis terugbracht in het dorp in de vorm van een alternatieve kermis.


Wittem
De voorjaarskermis gaat twee weken vooraf met een wandeling naar Wittem. 100 wandelaars brengen een worst naar Wittem. Deze wordt afgegeven aan de paters die dan bidden voor mooi weer op de kermis. De wandeltocht wordt georganiseerd door de Woosjtrampelaere

2014 een driedaags evenment
In 2014 bestond de alternatieve kermis uit een drie daags evenement.  Met op vrijdag een Dancenight voor jongeren, op zaterdagmiddag; Talent in de Tent waar mensen met een verstandelijke beperking en limburgse artiesten samen met het publiek het dak is uit gegaan.  Zaterdag avond was er een spectaculaire optreden van Tonca en zondag waren er meer dan 30 activiteiten voor de jeugd. In ons fotoalbum kan je veel van deze activiteiten bekijken, zo ook van andere jaren.

Lage prijs
Ons streven blijft om de kaartjes voor elke activiteit zo laag mogelijk te houden. Een kermispenning kost 75 eurocent. Dit geld voor de meeste attracties. Een enkele attractie kost 2 penningen maar ook weer heel alttraties zijn gratis. Wij zijn immers Stichting Jeugd en Jongerenwerk en iedereen moet aan een dorpsfeest deel kunnen nemen.